Ez a világ 7 legveszélyesebb hídja

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ez a világ 7 legveszélyesebb hídja

Feltöltve: 2020-11-27

A világ tele van izgalmas dolgokkal és elképesztő építményekkel. Az emberek egyes helyeken nem csak merész struktúrákat építenek, de használni sem félnek azokat. Ezekből most hét nagyon veszélyes hidat mutatunk.

Hussaini függőhíd, Pakisztán

Ez a híd az észak-pakisztáni Felső-Hunzában található, egy távoli, sziklás régióban, a Borit-tó örvénylő vize felett. A híd sétányát alkotó deszkák egyrészt elég messze vannak egymástól, de a környező kábelek sem túl bizalom gerjesztőek. Ennek ellenére az utazók – mit sem törődve a rájuk leselkedő veszélyekkel – a mai napig használják ezt a bizarr függőhidat.

Majomhíd, Vietnam

Ahhoz, hogy ezen a hídon épségben átjuss, majom módjára kell lehajolnod, innen ered a neve is: majomhíd. A vietnami majomhidakat fürge és bátor embereknek találták ki, de leginkább csak a helyiek használják, sőt annyira rutinosak, hogy akár csukott szemmel is átkelnének rajtuk. Viszont, aki újonc, feltétlenül kérje ki a használati útmutatóját, mielőtt átkelne rajta. A híd padlója ugyanis egyetlen bambusz rönk, alattuk általában sebes folyó kanyarog, kétoldalt pedig két vékony farúd szolgál kapaszkodóként.

Quepos-híd, Costa Rica

A Costa Rica-i Quepos-hídnak két vészjóslóbb beceneve is van: az egyik a „Jaj, istenem hídja”, a másik a „Halál-hídja”. A híd Costa Rica Csendes-óceáni partvidékén található, Jacó és Quepos városát köti össze. Bár a törékeny szerkezet története egészen az 1930-as évekre nyúlik vissza, azóta viszont nem igen nyúltak hozzá.
A keskeny híd padlóját anno deszkákból rakták le, amelyeket nem szegeztek le, így még vészjóslóan csörög-zörög is a járművek alatt.

Seven Mile híd, Florida

Ez a Florida Keys-ben található „hétmérföldes” híd valóban kegyetlen hosszú: Knight's Key-t köti össze Little Duck Key-jel, és monumentális útszakaszt alkot az óceán felett. Festői és szó szerint lélegzetelállító.
Az eredeti híd 1912-ből származik, de azt jelenleg csak a kerékpárosok és a gyalogosok használhatják. Bár az újabb híd sokkal biztonságosabb, mégsem teljesen kockázatmentes.

Millau viadukt, Franciaország

A Millau viadukt a Föld egyik legmagasabb hídja, magassága meghaladja a 335 métert Franciaország déli részén. A Párizst és Spanyolországot összekötő híd magasabb, mint az Eiffel-torony. Itt nem árt erősen fogni a kormányt, főleg annak, akinek tériszonya van, arról nem is beszélve, hogy idefenn a szél sokszorosa a lentinek, és gyakran viharos erejű. Ez az építmény is hihetetlenül hosszú, csaknem 2,5 kilométer, és mindössze 9 tartóoszlop tartja a völgy felett.

Storseisundet híd, Norvégia

Már a kinézete is megtévesztő. Bár ez a hullámvasút külső szórakoztatónak tűnhet, a Storseisundet híd minden, csak nem vicces. Éles kanyarjaival, meredek lejtőivel és kaptatóival, a hidat jó szívvel csak bátor sofőröknek ajánlják.
Itt autókázva könnyen megemelkedhet a vérnyomás és az adrenalin, de ez lesz a legkisebb gondunk. Ez a terület hírhedt veszélyes hurrikánjairól és vad esőzéseiről, valamint azokról az óriási hullámokról, amelyek időnként el is nyelik a hidat.

Lombkorona ösvény, Ghana

A ghánai Kakum Nemzeti Park fái között magasan fut az a tanösvény, ahonnan pazar kilátás nyílik az ország központi régiójában található buja zöld dzsungelekre. Akinek a legcsekélyebb tériszonya van, messzire kerülje el ezt a helyet, de ha mégis bevállalja, akkor sose nézzen vissza.
A kötélből épített, mintegy 350 méter hosszú, egyszerű hidat hét fa közé feszítették ki. De mivel a termeszek a faszerkezet nagy részét már megcsócsálták, nem kimondottan biztonságos rajta a séta.